ATE i Continental

Specjaliści od hamulców o szerokich horyzontach

Silne wsparcie dla silnej marki

ATE to ponad 100 lat doświadczenia: Nasza marka jest jedną z najstarszych i odnoszących największe sukcesy marek na rynku hamulców. Oczywiście jesteśmy dumni z tej tradycji. Dumni jesteśmy również z tego, że jesteśmy częścią firmy Continental: jednego z największych i najsilniejszych kooperantów przemysłu motoryzacyjnego na świecie.

Czym jest koncern Continetal

Continental tworzy inteligentne technologie, które poruszają ludzi i ich towary. Jako międzynarodowy dostawca dla przemysłu motoryzacyjnego, producent opon i partner dla przemysłu koncern oferuje zrównoważone, bezpieczne, komfortowe i indywidualne rozwiązania w przystępnej cenie.

Continental w aktualnych liczbach

W 2015 roku koncern osiągnął w swoich pięciu dywizjach Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Opony i ContiTech obroty w wysokości 39,2 miliardów euro. Obecnie firma Continental zatrudnia ponad 208 000 pracowników w 55 krajach.

Marki na niezależnym rynku Aftermarket

Działalność koncernu Continental w zakresie pojazdów użytkowych i handlu prowadzona jest w ramach dywizji Interior przez dział Commercial Vehicles & Aftermarket. Oferowane są tam następujące marki produktów:

• Continental
  • VDO
  • ATE
  • Galfer
  • Barum

Dział ten oferuje więc niezwykle szeroką paletę produktów:

• produkty elektroniczne
  • systemy i usługi do pojazdów użytkowych i specjalnych
  • produkty dla warsztatów specjalistycznych
  • części zamienne i eksploatacyjne dla niezależnego handlu częściami samochodowymi i niezależnych warsztatów
  • części zamienne i eksploatacyjne do modeli samochodów po zakończeniu produkcji seryjnej przez ich producentów

Dywizja Interior w aktualnych liczbach

Dywizja Interior zatrudnia na całym świecie ponad 36 000 pracowników i wypracowała w 2014 roku obroty w wysokości ponad 7 miliardów euro.