Witamy w ATE

Klocki hamulcowe ATE Ceramic

Ceramiczne klocki hamulcowe ATE Ceramic

ATE Ceramic to rozwiązanie firmy Continental, dzięki któremu hamulce działają cicho, wytwarzają niewiele pyłu, są przyjazne dla środowiska i mniej się zużywają.

Tajemnicę ceramicznych klocków hamulcowych stanowi skład okładziny z innowacyjną techniką włókien. Przy hamowaniu wytwarza ona na tarczy warstwę, która chroni tarczę przed nadmiernym ścieraniem.

Wynik: mniej pyłu przy hamowaniu, większy komfort, mniejsze zużycie.

Mariusz Szewczyk Mechanikiem Roku 2014

Mariusz Szewczyk z Centrum Hamulcowego ATE z Nowego Targu został zwycięzcą konkursu Mechanik Roku 2014 organizowanego przez FOTA SA.

ATE PowerDisc

Profesjonalne hamulce: Dzięki ATE PowerDisc można postawić na technologię sprawdzoną w sporcie motorowym i uzupełnić sportowy wygląd swojego auta. ATE PowerDisc gwarantuje zawsze optymalne hamowanie – przez wielofunkcyjny rowek biegnący po całym obwodzie odprowadzane są gazy i zanieczyszczenia, które mogłyby pogorszyć skuteczność hamowania.

Pompy hamulcowe ATE Original

Od połowy lat 20. Continental dostarcza na rynek hydrauliczne pompy hamulcowe do pojazdów mechanicznych. Ponadto Continental jako dostawca systemów hamulcowych ma bezpośrednie doświadczenie w projektowaniu całych hydraulicznych układów hamulcowych.

Zawsze właściwy płyn ATE Original

Płyny hamulcowe przenoszą duże energie. Podczas naciskania na pedał hamulca przenoszą ciśnienie hydrauliczne do układu hamulcowego. Powstaje wtedy wysoka temperatura i w ekstremalnym przypadku płyn może się zagotować.

ATE Classic

Niejeden dałby wiele za to, aby jego Youngtimer albo „prawdziwy“ klasyk był nadal na chodzie. A nasze produkty pomagają mu się bezpiecznie zatrzymać.

ATE coraz bardziej mobilny

Za pomocą aplikacji na telefon - wyszukuj części, znajdź najbliższy serwis, sprawdź oryginalność części!

Katalog Części Online

Tutaj znajdziesz najbardziej aktualny katalog oferowanych przez nas części

Uwaga na podróbki!

W ostatnich latach zauważyliśmy coraz więcej prób podrobienia naszych produktów. Oryginalne części ATE można jednak łatwo zidentyfikować...